Tennis op hoog niveau op de t.v.!

Dakoyria

Je zapt even wat uit balorigheid en komt uit
bij "de" wedstrijd; tennis op het allerhoogste
niveau... Jouw eigen kennis daarvan zo, zo
Toch blijf je als was je vastgenageld het
beeld bekijken...

De snoeiharde slagen vliegen je als het ware
om de oren, zelfs thuis opperbest kunnen horen
Wie zou er met de eer gaan strijken?
Jijzelf maakt je niet gewoon van de materie los!
Wie zou het dan worden: Federer of Djocovic?

De warme maaltijd schiet er ongemerkt wat bij in
Uiteindelijk de umpire ons van knagende onzeker-
heid ten leste verlost.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Tennis op hoog niveau op de t.v.!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.