INLOGGEN
«»

Gescandeerde haat bij het voetbalveld

Ik kon het weer eens niet laten... hoewel het
op mijzelf geen enkele betrekking heeft
Die gescandeerde scheldkanonnades;
homofiele mensen tot op het bot beledigd en
angstig gebeefd

Spelers, scheidsrechters, je kunt het zo gek
niet bedenken... Met elkaar in een discussie
naar oplossingen gezocht Ik zou willen dat ik
die rücksichtslos kon schenken...
Pesten is van alle tijden, maar momenteel is

het wel heel erg droevig gesteld Bijna grenzend
aan misdadigheid op menig voor "ontspanning"
bedoeld voetbalveld!
Van mijn eigen jeugd kan ik me ook wel mis-
dragingen herinneren... Maar in deze mate? Nou,

nee Normen en waarden lijken hoe langer hoe meer
te gaan hinderen Welk voorbeeld geef je aan jongeren,
vaak nog kinderen? Wat dat betreft haat ik deze tijd,
waar alles wat ik als waardevol ervaar op de schroot-
hoop te verdwijnen lijkt.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gescandeerde haat bij het voetbalveld’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.