De pijn van liefde

Dicht_bij

Liefde geworteld in het hart,
geef niet alleen geluk,
maar kent ook tijden van smart,
dan is er “even” iets stuk.

Een hart gevuld met pijn,
is ook een gedeelte in’t leven,
je voelt je dan heel klein,
daar moet je dan meeleven.

Maar ook dan sta je er niet alleen voor,
liefde en verdriet, samen in het hart,
mag je delen en daardoor is’t gedeelde smart,
en kun je samen verder kijken,
hoe, waar en wanneer je het ultieme geluk kan bereiken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dicht_bij (Actief sinds: 15-01-2024)

Informatie bij het gedicht

Geschreven in een relatie zijnde met iemand ver weg, waar dan onzekerheid vaak de overhand heeft.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De pijn van liefde’ van Dicht_bij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.