het komt goed

Peter Paul Doodkorte

nu jij bent waar ook wij ooit zullen komen
zetten wij ons stil op de oever van de grens
die als een rivier meandert tussen hier en daar
om jou en wat jij ons blijft betekenen te genieten
terwijl jouw ‘het komt goed’ ons omhelzen blijft

onze picknickmand heb jij overvloedig gevuld
met de royale proviand van jouw doen en laten
de niet aflatende wil tot zorgen en ontzorgen
als dochter vrouw moeder oma en vriendin
die in elke behoefte steeds weer ons voorziet

waar wij onze vindtocht door het leven vervolgen
met jou als vlinder voor ons uit fladderend
weten wij de weg bestrooid met beeld en geluid
aan jouw lach jouw zorg en jouw schouder
die jij ieder die jij kent zo graag gunt en geeft

niet te tellen kleuren van de mooiste regenboog
straalt jouw zonnigheid in onze tranen van gemis
alles wat jij achterlaat voelt als eeuwige mistral
die als jouw warme handen op onze schouders
ons door de seizoenen van het leven leiden blijft

zo blijf jij ons heerlijk en groots vergezellen
maak jij ook de mindere dagen klaterend zoet
door in onze harten en hoofden schuil te geven
met jouw ‘het komt wel goed’ als onze lijfspreuk
tot ergens ooit wij aan de overkant weer bij jou zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-06-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Voor Linda (Lidwina Maria) Melse- Rutten | 2 december 1967 – † 15 juni 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘het komt goed’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.