Dood huis

Paul Duyvesteyn

Een waterige weg leidt naar een haveloos huis
Met een veranda verzonken onder moddergruis
Een verdraaid verzakte voordeur wappert in herfstwind
Gebroken ruiten hebben een tomaatrode tint

Hemelgeesten herbergen vrieskoude vertrekken
Versleten traptreden zitten boordevol bloedvlekken
Eens is een weerbaar wezen langs treden gegleden
Vervolgens heeft het huis het verleden betreden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dood huis’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.