Vingers vinden pluizen

wil melker

 je bent wat traag
 antwoorden zijn vaag
 denken lijkt langer te duren
 door het in de verte turen

 in theatraal gebaar
 zoeken je handen mee
 vingers vinden pluizen
 als tijdelijk houvast

 wij tasten samen af
 of dat wat wij hadden
 nog kan vonken maar
 er blijkt slechts een zwart gat

 dat onontkoombaar
 groter wordt
 waarvan jij de randen pakt
 en meegaat in onzekerheid

 jij raakt jezelf kwijt
 verdwalend op de vlakte
 toch vind je in algemene zwakte
 eindelijk de weg naar open zee

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

31/01/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vingers vinden pluizen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.