(staak de) strijd

Peter Paul Doodkorte

in eindeloze strijd tussen Israël en Hamas
verscheurd door woede strijd en haat
lijden velen onder zinloos geweld en kwaad
leven mensen in de schaduw van de dood

kinderen spelen niet in zorgeloze vreugd
groeien op met geur en geluid van verderf
die van dag tot dag weer de hoop vernietigt
op het echte leven met, voor en naast elkaar

waar vrede en liefde ieders grondrecht is
vraag ik u niet een kant te willen kiezen
bouw liever samen hand in hand een brug
met vrede als reling voor ieders houvast

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Geschreven, omdat zelfs in de goorste strijd geen land of staat het leven van anderen nemen of zich toe-eigenen mag | 13 oktober 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘(staak de) strijd’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.