De mededeling

Vincent Oostrijck

De mededeling

Nadat ik hem rustig mededeelde
Dat ik hem een idioot
En een krankzinnige vond
Richtte hij zijn pistool op mij

Hij zei:
"Dus je vindt mij krankzinnig ?
Daar krijg je spijt van jongen"

Ik zei:
"Het feit dat je nu een geweer op mij richt
Bewijst mijn punt
Vind je zelf niet ?"

Hij dacht daar een tijdje diep over na
Het denken leek hem pijn te doen
Ik hoorde zijn hersens haast kraken
Zijn pistool was nog steeds gericht op mij

Toen veranderde zijn blik heel plotseling
Van agressief en kwaadaardig
Naar droevig en berustend

Hij plaatste de loop van het geweer
Op zijn eigen hoofd
En haalde de trekker resoluut over

Even later veegde ik met mijn zakdoek
De stukjes bot en hersenweefsel
Van mijn leren schoenen
Dit geeft altijd zo'n troep

Ik stapte over zijn kadaver heen
En vervolgde mijn weg
Een vreemd begin van de dag
Maar niet geheel onaangenaam

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 17-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De mededeling’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.