Rood en blauwe horizon

Willem Bernardus Tijssen

Tussen schapen en wolken
ontwaar ik het web
van oplichtend Parijs.

Na hoog gebergte
de verschillende leegten
van stadse vergezichten.

Met een rood en blauwe horizon.
Want de zee is nou eenmaal blauw
en rood is niet altijd zo rood als het lijkt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rood en blauwe horizon’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.