INLOGGEN
«»

vakantie

de morgen is te stil
de karavanen zijn vertrokken
de snelweg produceert zijn decibels
van wie nog gaat of keert
een uittocht vol komkommers
die namen zijn voor even
van de kaart geveegd
er is geen honger meer
het Midden Oosten is erg ver
en lijden zijn vakantiekampen
waar kindertjes wat buikloop hebben
de regering verzamelt
alle hens aan dek
het wachten is de herfst
hangijzers zijn te heet
ze worden op een ander bord gelegd
vakantie voor grote kinderen
die even alle dwang vergeten
een ander soort van carnaval
met even gekke kleren

vakantie is een recht
zo ook voor het journaille
dat nieuws brengt
opeen bedje van komkommers
dat was reeds zo
in 1914
de balkan was het Midden Oosten
(die streek werd zo genoemd)
ver weg
maar de erotische verhalen
van een Parijs proces
was smullen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘vakantie’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.