Een ouder echtpaar bezoeken

Dakoyria

Ik bezocht toendertijd dit echtpaar heel
plichtsgetrouw Geregeld was ik voor een
ouderenorganisatie in touw

De man deed voor me open met een heel
breed armgebaar
In een hand een net nog niet uitgevallen

bos Tulpen, die bleek voor mij daar
Ik had grote moeite mijn lachen te
bedwingen, vooral omdat de bloemen

kwamen uit een zelf gebouwde kas
Gemaakt van afval dat toen nog als
grootvuil aan de stoeprand te vinden was

Ook de kas viel bijna van narigheid uit
elkaar Niettemin straalde de man vanwege
dit bezit Ik complimenteerde hem toen maar

De vrouw noodde mij binnen voor een
heerlijke kop koffie
Wat een alleraardigst en gastvrij stel woonde
daar!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 25-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een ouder echtpaar bezoeken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.