Hoop doet leven

Dakoyria

Hoop doet leven, zo besef ik terdege!
Februari komt snel er nu aan, nog even
en voorjaarsbolletjes er weer staan
De geleidelijk aan warmer wordende
zon Tuinen worden lenteklaar gemaakt
wat je niet ter plekke verzon...

Hoor ik daar niet al een vogeltje?
Het geeft binnenkort ook weer de typisch
voorjaarsgroente, helaas wel dan nog duur
De gedachte aan wat later opnieuw een
voorjaarsterras Blij begroet met iets meer
pit en vuur, namelijk eerste klas!

Dakoyria, 29-1-2024.





























Hoop doet leven, besef ik terdege! Februari komt
eraan met voorzichtig wat bloembolletjes in de
weer
Geleidelijk een minder kille sfeer door een
sterker schijnende zon Tuinen worden lenteklaar
gemaakt naar hoe je het niet verzon!

Hoor ik daar alweer een vogeltje? Typische
voorjaarsgroente weer te koop, maar razend duur
De gedachte aan nog weer later een voorjaars-
terras... Blij door mij begroet met iets meer pit en
vuur, naar ik door ervaring weet, eerste klas!

Dakoyria, 29-1-2024.







Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

De gedachte alleen al aan de naderende lente, geeft weer hoopvolle gedachten... Het verdrijft somberte. Ik ben er klaar voor!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hoop doet leven’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.