INLOGGEN
«»

Alles komt goed

Alles komt goed
zelfs als je zeker weet
dat het niet zo is

zelfs als je elke volgende stap
niet zetten wil
als je huilt om gemis

alles komt goed
al zie je onbegrijpelijk leed
om wat er echt toe doet

Als je onmachtig bent
en alles doen wil
maar te beperkt

in kracht en middelen
je wil schreeuwen van onrecht
je stil en ongemerkt

voor ze bid en doorgaat
komt het goed
want stel nou dat het niet zo is

stel nou
dat het het goed komen
slechts een gis

om logische verklaring is
en het leed ondraaglijk
reddeloos eindigt

dan wil je toch
dat alles goed komt
dan is verloren hoop wat pijnigt

dus alles komt goed
in alles
naïef?

wat kun je anders
dan troosten
zover je kunt in lief

er voor elkaar zijn
als alles maar goed komt
nu hier, ooit, of onwetend later

is alles goed..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Erna Kagenaar
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Alles komt goed ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.