Wastobbe

Paul Duyvesteyn

Een grijsgehaarde vrouw staat gebukt over haar emmer
Zij wringt versleten gewassen onderrroken met de hand
Vaal grijze zeepbellen warrelen op een straatstenen vloer

Haar handen tonen diepe groeven van maandagse wasbeurten
Zweetdruppels op haar voorhoofd schuren haar huid open
Vele zeep- en zweetvlekken verstijven haar loshangend schort
Tussen haar vooroverhangend haar kijkt ze uitgeput naar de wastobbe

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wastobbe ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.