ZWEVENDE SPRAAK

Han Messie

Heer Bommel slaakt bij
wild beleven veel kreten
van blijdschap of schrik.

Vriend Tom Poes antwoordt
dan dikwijls met een rustig
en bedachtzaam "Hm."

Heel wat kennissen
in die verhalen hebben
óók hun uitroepen.

Deze zegswijzen
verspreiden zich langzaam door
Neerlands taalgebied.

Bommelspraak klinkt klaar
in vlotte monden, dringt in
dankbare oren.

Weloverwogen
bereikt genoemd taalgebruik
ons Groot Woordenboek.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 22-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De uitroepen en zegswijzen, die veel in de Tom Poes- en Heer Bommelverhalen voorkomen, zijn van lieverlee staande uitdrukkingen in de Nederlandse taal geworden.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ZWEVENDE SPRAAK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.