VRIJE AFSPRAAK

Han Messie

Bij Kinderboerderij
Parkhoeve gelegen
aan de noordelijke polders
naast de stad Breda
veeg ik het dorre loof bijeen
een roodborstje volg me
hupt voort vliegt steeds even op
kijkt onder een schuivend blad
pikt en hoopt op kleine hapjes
die tevoorschijn zullen komen
voelt zich vrij van medezoekers
naar het begeerde voedsel
verliest zijn schrik voor mij
ja de kleine eenling
kent en vertrouwt de gunsten
van die reus op twee voeten
met de woest walsende maar
zegenrijke bezem.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘VRIJE AFSPRAAK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.