WENTELWOORDEN

Han Messie

Koude adem strijkt over kale bomen
van 't Olterterper bos, danst als luchtkolk
tussen kruin en grauwe, lage wolk,
laat beeldhouwersdenken in zich stromen.

Sierlijk zwaaiende gereedschappen komen:
fijnzinnige beitels, soms een harde dolk,
treffen tere twijgen, zijn alle een tolk
van arbeidsklank voorbij de boszomen.

Spraak van wind rondom levend hout daalt neer
in Het Witte Huis, omhelst keukengeuren,
geeft samen met kookkunst eigen taal weer.

Goede spijs siert na veelvuldig keuren
de tafels. Toon van warme zaal én guur weer
meldt zich om Kerstbijeenkomst op te beuren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

In Hotel-Restaurant Het Witte huis van Olterterp, bij Beetsterzwaag, worden heel smakelijke Kerstdiners opgediend. Keuken en wind rondom het bij het bos gelegen gebouw spelen daar als het ware samen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WENTELWOORDEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.