Home |

INLOGGEN
Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Dichters.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Dichters.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Dichters.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Dichters.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

«»

Van goeden huize

Jij bent je eigen huisje, met al het goede en het kruisje. Misschien heb je wat vlekken op de vloer, een aantal gebroken ramen en zet je dingen achter gesloten deuren waarvan je het gevoel hebt dat je je ervoor moet schamen. Maar je hebt de wijsheid op de boekenplanken en jouw lach om kamers te verlichten. Een vaas op de tafel waar de liefde die is opgebloeid kan groeien en een warme kachel waar menig man voor zal zwichten.

Je dromen staan op de schoorsteenmantel naast vriendelijkheid en vertrouwen en er staan potjes vol met passie en hartstocht waardoor je zoveel van iemand kan houden. Deze dingen die je zoveel gebruikt, hebben geen tijd om stof te vangen. Je bent versierd met prachtige gebaren, herinneringen en kleurrijke schilderijen die je hebt opgehangen.

Je hoeft niet met afgunst te kijken naar de herenhuizen om je heen. Er is meer nodig om een huis te maken, dan de omvang of materiaal als steen. Laat de mensen buiten het hek je niet vertellen hoe de muren te schilderen. Snoei je gras, plant wat bloembollen, of laat de tuin zo ver als je wilt verwilderen.

Je eigen huis die je met al haar pracht beschermen zal tegen koude winters, of een donkere nacht. En als er nog scheuren zichtbaar zijn vanuit het verleden, dan is het alleen maar makkelijker voor het licht om naar binnen te treden!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »
Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken
Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Rowenda Mackelie
Actief sinds: 01-04-2016
Facebook


Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Van goeden huize’ van Rowenda Mackelie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.