Restanten na een verjaardag

Dakoyria

Ik snaai enthousiast voor het vaderland weg...
Dat wat overvloedig bleef na mijn verjaardag
en nooit waarnaar ik streef zeg!

Ik leer het dan nooit en veelal verstrooid zijn
mijn grijpgrage handen de volgende dag dan
daar

Steeds weer hetzelfde gebaar als ik verjaarde
en belachelijk veel overbleef
Veel en veel te ruim ingekocht maar ja, je wilt

ook niet voor gek staan als onuitgenodigde
gasten bleven plakken en hoopten op nog
meer dan men al kreeg...

Op is op vonden wij, maar zij ervaarden als
waren zij bekocht En om dát nou ongastvrij
voor te zijn, kochten wij veelvuldig in voor
ook achteraf het eigen vreetfestijn.

Cultuurinvloeden deden hun intrede waar
je naar believen aan voldeed en klaplopers
houdt je altijd waarmee je leert leven en
gaf jou dus de ruim overgebleven restanten...

2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 30-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Het eeuwig veel teveel aanwezige eten en drinken, ingegeven door bepaalde culturele invloeden waar gebruikelijke klaplopers zich tegoed deden, maar het ook voor jou de dag erna nog veel aan lekkers gaf.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Restanten na een verjaardag’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.