Ik wilde haar het leven mooier maken

Dakoyria

Ik wilde haar het leven slechts mooier
maken... Ondanks nare beperkingen
niet alleen maar zuchten doen slaken
En nu zag ik onlangs heel kort: je bent
lichamelijk ziek en beslist niet op je plek

Jouw lieve cavia's moesten noodgedwongen
al wég Wat zal ik je nog zeggen nu dit alles
niet gelukt is, zoals volledig zelfstandig wonen
Ja, vrijwel alles waaraan je gehecht bent,
je voorgoed nu mist

Als goedbedoelde en vriendelijke daad je door
mij nog aan allernoodzakelijkst eten raakt?
Natuurlijk krijg IK daarvoor nu op mijn kop
Voor mijn gezondheid is dit verre van goed, want
zo menig keer dat je grenzen overschrijden doet

Wat moet ik echter dán, nu geen sterveling je
helpt, het slechts aanziet en zelfs nu geen hand
uitsteekt en ook eens iets doet!
Bij verder opknappen zul je verhuizen... Het móet.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik wilde haar het leven mooier maken’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.