Kom bij zinnen

Fred Meeder

Wat is in hemelsnaam de zin
van WhatsApp, Skype en Linkedin.
En hoe verklaar je het succes
van YouTube en van SMS,
van Twitter, weblogs en van mail,
van Facebook, Tinder, weet ik veel.
Men kakelt, kletst, communiceert.
De grootste onzin wordt beweerd.
Die wordt vervolgens onterecht
in algoritmen vastgelegd.
Waarna al spoedig wordt ontdekt:
Des mensen brein in zwaar defect.
Gescheld, gedreig, hoe ordinair.
Dan toch maar liever elitair.
Blijf waakzaam! Is uw brein u lief,
schrijf dan weer eens een èchte brief.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 04-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Fred Meeder (Actief sinds: 28-02-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kom bij zinnen’ van Fred Meeder zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.