Wat het dan ook is...

Dakoyria

Wat het dan ook is: coronanasleep, de al jaren
durende werkloosheid, gezondheidsklachten...
Ik ben jullie voorgoed kwijt

Strict genomen al langere tijd en onlangs barstte
dan de bom Ik werd wel zo uiterst grof afgebekt
en mijn bedoelingen waren goed overwogen,

verre van dom! Weinig tot geen wederzijds begrip
De tijdgeest zit even niet mee Ik heb er maar een
streep ondergezet, met haar maar vooral met hem!

'Schlusz, finito' klinkt er nog steeds van binnen en
verzwakt mijn stem Toch wel heel spijtig na zo een
lange tijd maar toch kies ik ondubbelzinnig voor

mezelf en niet voor hen!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat het dan ook is...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.