Een Neerlandicus met Alzheimer

Dakoyria

Hij weet erg veel, deze alleraardigste meneer
Ik praat toch zo graag met hem, boeiend blijft
hij zeer

Helaas al getroffen door 'Alzheimer' is er nog
altijd de fabelachtige kennis van schrijvers en
hun boeken

Citaten uit gedichten mag hij nog steeds met
graagte wat opzoeken Ik had zoveel nog kunnen
leren... Jammer wel, van hem het moeten ontberen

Gelukkig wel voor hem vermaakt hij zich uitstekend
bij de soos met boeiende verhalen van anderen,
veelal uit de oude doos.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 24-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een Neerlandicus met Alzheimer’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.