Goed gevoed?

Dakoyria

Langzaam loop je op me toe: wij zijn beiden
blij verrast Ik herken je na al die jaren
onmiddellijk maar bij nader bekijken schrik ik
van het extreem magere van je gestalte.....

Ik laat erover niets maar los Vandaag immers
ben je mijn gast, hoeveel moeite eten je kennelijk
kost Gelukkig heb ik goed voorzien in wat je
lekker vindt en ik vermoei je daarom niet met al

te vervelend gekrakeel:
Zeg kerel, tast nog eens toe, je eet niet bepaald
veel..... Er is genoeg, neem toch je deel!
In meer intellectuele zin kom je volop aan je trekken;

het scherpe en spitsvondige, bar weinig hoefde
ik moeizaam uit je te trekken.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Goed gevoed?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.