Afrikaanse straatmuzikant

Dakoyria

Het levensvuur spat hem uit de ogen; hij die in
de super pal achter mij staat Zijn kostje is weer
gekocht omdat hij zingend en trommelend op
het dicht bijzijnde plein tamelijk aanwezig daar
vaak staat

Niet dat ik wat hij doet altijd zo mooi vind... maar
toch heeft hij iets ondefinieerbaars waardoor ik
mezelf makkelijk in zijn doen en laten verlies
Veel voorbijgangers vergaat het net zo, zij staan
even stil en geven daarna met gulle hand

Het is eigenlijk helemaal niet zo geweldig wat hij
doet Zijn 'zingen' mag hij wat mij betreft staken,
maar wat je onverhoeds pakt is zijn Afrikaanse
blijmoedigheid waarmee hij je toezingt en luidruchtig
groet Met de nodige égards zwaait hij je uit met zijn
hoed Wat een man! Hij doet het in dit polderlandschap
wonderbaarlijk goed Het blijft subjectief wat boeiend
of mooi is, een hoogst eigen interpretatie. De man
als persoon boeit mij steeds, van zijn getrommel houd
ik wél!

Dakoyria, 19-1-2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Als hij weer op het centraal gelegen plein verschijnt, geniet ik altijd erg van hem. Het is meer zijn outfit en presentatie die het hem doet. Maar of hij nou echt zingen kan? Het blijft natuurlijk altijd subjectief wat men mooi vindt

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Afrikaanse straatmuzikant’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.