Sloottrapje

Paul Duyvesteyn

Achter haar huis stroomt een sloot, de tuinsloot
Zij hurkt op een houten trapje met
richeltjes op elke twee treden
Dit om niet in slootwater te schuiven
Vooral bij regen is het hobbelige hout glibberig

Het sloottrapje is oorspronkelijk geel geschilderd
Daar is door tijds tand niets meer van over
Het trapje wordt door moeder morgenstonds geregeld gebruikt
om poepluiers van kleine kinders uit te spoelen

Als een kano te nabij nadert,
wordt met peddels poepresten op het trapje uitgespreid
Met haar ellebogen steunend op haar knieën,
staart zij sereen naar voorbijvarende vaartuigjes

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 04-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Sloottrapje ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.