Vrijwel lege kinderspeelplaats...

Dakoyria

Een kind speelt op een speeltuigje, iets anders
geeft het helaas niet...
Al het andere is met vaardige hand weggehaald,
tot veel kinderverdriet

Nee, lange puberslungels met allerlei drugs zal
je er nu niet meer vinden, ándere moeders ook
niet meer Rustbankjes die zelfs ook gaan hinderen
De "grotere" jeugd slobbert er nu hun gewilde
blikje, stoer staand en met wat liederlijke taal...

Nu klimt maar zij op het enige nog steeds staande
rek bij gebrek aan beter
Veel sigarettenpeuken liggen er op de grond,
de afvalbak is overvol...

Het voormalig speelterreintje ligt er verlaten
bij Wat wil men ook die het béter wou weten?

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vrijwel lege kinderspeelplaats...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.