Steekpartijen

Dakoyria

Je wordt er vrijwel dagelijks mee bestookt
Berichten over gewelddadig gedrag, dat
dan ook nog lekker verkoopt!
Steekpartijen inmiddels bij de vleet, jong

of oud hebben een slachtoffer 'beet'!
Uitvoerig verslag wordt daarvan gedaan
De brave burger inmiddels volkomen afgestompt
gewoon verder gegaan

Een bedenkeijk hedendaags verschijnsel van
déze tijd... Kláár zijn we er wel zó mee!
Die belach'lijk jonge kinderen vind ik het ergste
Nooit eens opgevoed, met normen en waarden
verblijd?

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Steekpartijen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.