Fuut

Paul Duyvesteyn

Ik houd van nat om in te dartelen
Lekker rondspartelen
Heerlijk even kopje onderduiken
Zoetwatervis fuiken

Mijn haakvormige snavel als een tang
Houdt visjes in bedwang
Modderkruipers zijn een waarlijk feestmaal
Als ik diepte indaal

Ik kan ook van een insektje smullen
Hiermee mijn buik vullen
Waterkevertjes hebben mijn voorkeur
Zij bezorgen mij kleur

Ik kan patent op water jongleren
En dat kleintjes leren
Ik kan heel behendig navigeren
Klappend met mijn veren

Mijn verenkleed is uitbundig kleurrijk
Weerkaatst zonlicht gelijk
Ik wieg op golfjes als een watersjeik

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 05-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Fuut’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.