Een merelpaar in gesprek

Dakoyria

De merels voeren een heus gesprek!
De een vliegt op het oog maar wat rond,
de ander rust uit op een hek

Een boeiend vraag- en antwoordspel vind
ik het wel
Is dit soms al wervingsgedragt met spoedig

een broedplaats die je dan zag?
Twee van die sfeermakers eerste klas,
ik wou dat het al zover was: piepende jongen

Ouders vliegen dan om het hardst: hongerige
kleintjes die hen daartoe dwongen.....
Een eeuwig durend tafereel dat nooit verveelt

In het heetst van de strijd een indringer fel
verjaagd De rust keert weer en niet verder
belaagd.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een merelpaar in gesprek’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.