Op school aanvankelijk weinig interesse

Dakoyria

De interesse voor kunstzinnige uitingen
was aanvankelijk nog schaars op school
Gepresteerd moest er worden in andere
vakken Wie of wat was er het idool?
Pas heel veel later een jonge, begeesterde
lerares die jou bijstuurde, suggesties gaf.
Menige jongeman die van verliefde gevoelens
blijk gaf! Zij ging daar prima mee om en er
werd hartelijk en tegelijk respectvol gelachen
De jongeman was meteen "om".
Een eigen bibliotheek op school... Wat een genot
Je las de boeken bijna kapot! Gedichten werden
door de leerkracht gedeclameerd Sommigen weet
ik nog, echt niet zo verkeerd Getalenteerde
leerlingen mochten voorlezen gaan, nóg houd ik
ervan In welke gedaante ik toen al wou gaan?
Ik kan niet zeggen dat ik werkelijke kennis van
taal of literatuur bezit Maar het begin is er,
dankzij school Toch wel een rijk bezit.



A

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Af en toe gaf het ook museumbezoek Interessant hoor en opnieuw een verzoek! Soms mocht je naderhand zélf proberen. Bij een enkeling binnens- monds enig gevloek... De wereldberoemde Spaanse dansers Susanna en José met castagnetten en ingewikkelde danspassen gezien Wat een performance, hun hele lijf deed mee Wat school toch óók bracht... Gewéldig!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Op school aanvankelijk weinig interesse’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.