Het jaar van aap

Donkey Kong

Het jaar van de aap

De dichter heeft geen idee. Hij hoort ziet en zwijgt.
Hij is een spons, plant zich voort als een virus.
Hij voegt niets toe, de dichter is een illusie.

Hij is het oerwoud, een bomenknuffelaar.
Hij spreekt de taal van onzichtbare dingen.
Hij is gek.

Er zijn ook damesapen,
die gedragen zich nog vreemder.
Die hebben helemaal geen boodschap aan taal.

Een beetje aap slaat taal aan diggelen.
Laat zich gewillig als eerste heel de ruimte in,
voorbij alle conventies.

is gewoon aap.

Donkey Kong








Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Donkey Kong (Actief sinds: 17-04-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het jaar van aap’ van Donkey Kong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.