INLOGGEN
«»

LEVENSLICHT


Schemerwolken stralen traag
verstilde zonnegloed omlaag
penselen met wat laatste licht
het land met gouden streken
tot een magisch vergezicht

een late boer vertrekt bedaard
naar de rust van huis en haard
nat bezweet van 't zwoegen
ziet hij zijn rul hervormde land
grof gerimpeld van het ploegen

kleurpalet vervaagt naar grijs
in 't verre veld zoekt een patrijs
zijn schuilplaats voor de nacht
stilte voedt een schijn van rust
Reinaert houdt gespitst de wacht

met het schuchter ochtendgloren
wordt de wereld nieuw geboren
ontsluit een zonnestraal spontaan
het kleurenspel van levenslicht
als moederschoot van ons bestaan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Hagen
Actief sinds: 15-07-2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘LEVENSLICHT’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.