Maria wist je dat.....?

Els Hengstman-van Olst

Maria weet je dat jouw Kindje
zo teder en zo klein,
eens in de verre toekomst
de grote Vredevorst zal zijn?

En dat Hij zeker zoals voorzegd
de heerschappij op zich neemt
en Zijn vele Goddelijke namen
zoals wonderbare Raadsman claimt?

Wist je trouwens Maria
dat Hij ook als een Twijgje groeit
uit de afgehouwen stronk van Isaï
en met wijsheid en inzicht bloeit?

Hij zal rechtstreeks van God ontvangen
raad en kennis wonderbaar,
wist je dat Maria
God staat altijd voor Hem klaar?

Jouw kleine baby Jezus
is de Messias zoals voorzegd
en als je Hem ziet liggen in de kribbe
weet dan dat God Zijn Geest op Hem legt!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Informatie bij het gedicht

Jesaja 9:1-6 Jesaja 11:1-2

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Maria wist je dat.....?’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.