Geen vaste normen en waarden

Dakoyria

Je ploetert maar en je ploetert en toch
schiet het niet op...
Zelfs voor jouw streven krijg je vroeg of
laat ongenadig op je kop!

In vroeger tijden wist je overduidelijk aan
welke waarden jij je te houden had
Vaststaande normen die voor de hele
gemeenschap houvast te bieden gaf

In de huidige jaren met al haar verscheiden-
heid aan culturen en gewoonten, raken we
al te gemakkelijk het spoor bijster...
Botsingen brengt dit al en wie is er dan de
wijste?

Dakoyria, 14-1-2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 14-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Alles in deze tijd schijnt te kunnen en mogen Het brengt ontegenzeggelijk veel rijkdom maar ook heftig meningsverschil, zich te vaak uitend in grof geweld... Tel uit je winst!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Geen vaste normen en waarden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.