Verlicht

Trijan

Duisternis is verlicht,
huizen stralen, met zoveel licht kan je niet verdwalen,
de deur blijft dicht.

We delen ons licht,
ieder mag aanschouwen, gebaar van onvoorwaardelijk vertrouwen,
de deur blijft dicht.

Creaties kunstlicht,
ziel en zaligheid worden geëtaleerd, creaties van buren gekopieerd,
de deur blijft dicht.

Kerstverlichting houdt ons gevangen,
sterrenlicht daalt niet meer op ons neer, ons eigen licht bepaalt de sfeer,
onze kerstdis herbergt vele gangen.

Verlichting groeit vanbinnen,
laat sterren je verlichten, en nooit voor onrecht zwichten,
open een deur om te beginnen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verlicht’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.