WK voetbal

Trijan

Een aanloop met veel emoties,
moesten wij wel gaan, normen en waarden werden daarmee aangedaan,
de koning sturen vonden wij niet kies.

Ons eigen verleden waren wij vergeten,
dat lijkt ver weg, excuses maken en voor de rest pech,
zo komen wij aan een rein geweten.

bestaan er landen met een rein geweten,
die mogen het WK organiseren, dan kan de kijker zich op de wedstrijden concentreren,
en kunnen wij deze nare bijsmaak vergeten.

De bondscoach geloofde heilig in een goed resultaat,
sprankelend voetbal stond niet in de voorwaarden, het elftal kon slecht aarden,
een jaar trainen op strafschoppen was de spagaat.

Inmiddels staan wij weer met tweeëntwintig voeten op de grond,
Geruisloos is het elftal teruggekeerd, van dit sprookje hebben wij geleerd,
Spreken is zilver zwijgen doen wij met dichte mond.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 14-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘WK voetbal’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.