koeioneren

Trijan

Nederland beleeft een wending,
flagrant bejegenen wij elkaar, op zoek naar de gevoelige snaar,
gedoogbeleid in het geding.

Koeioneren op grote schaal,
polariserende belangen, guerrilla technieken om te stangen,
een onderhandelaar is niet van staal.

Verdedigen verworvenheden,
trekken alles uit de kast, optimaliseren overlast,
contradenkers worden aanbeden.

Vrijheid kent gebondenheid,
vrijheid van de ander is de grens, grenzeloos is een onmens,
door grensoverschrijding sta je in het krijt.

Luisteren is niet meer onze sterkste kant,
als struisvogels staan wij in de berm, een geluidswal als scherm,
rood wit blauw was eens zo’n prettig land.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘koeioneren’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.