Dag van de overwinning

Trijan

Het rode plein stroomt vol,
feest van machtsvertoon, zo blijft het blazoen schoon,
burger heeft een instemmende rol.

Nieuwe Nazi’s is de retoriek,
zelfverdediging rechtvaardigt de aanval, naar het westen spuwen zij hun gal,
is de wereld ziek.

Verschrikkingen van een wereldoorlog moeten worden voorkomen,
vijanden zullen worden verslagen, het lijden kunnen zij niet verdragen,
onoverwinnelijkheid dat zijn de dromen.

Jongeren worden opgeofferd,
toekomst is niet verder dan het nu, een paar kernkoppen is de jus,
mensenrechten worden geschoffeerd.

Welke overwinning wordt hier gevierd,
macht over eigen mensen, nepnieuws kent geen grenzen,
dat er geen keus was, wordt eindeloos getierd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dag van de overwinning’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.