De kracht van Golgotha.

Els Hengstman-van Olst

Laat de kracht van Golgotha
niet geroofd worden door verdriet,
want wat er gebeurde aan het kruis
dat wist de satan niet!

Juist dáár werd de strijd gestreden
en kwam het kwaad ten val,
want bij elke hamerslag en spijker
overwon Hij Die is en was en komen zal!

Alles heeft Hij afgelegd
aan dat ruwe houten kruis,
om ons te kopen met Zijn bloed
te brengen bij de Vader thuis.

Ja laat de kracht van Golgotha
ons verder zien dan de dood,
want door het offer van Gods Zoon
is onze toekomst wonder groot!


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De kracht van Golgotha.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.