Vlieten

Trijan

Vliegen behoren tot het ergste tuig,
ongenodigd landen zij op je bord, het diner wordt continu gestoord,
terreur dat nimmer buigt.

Met mes en vork wordt geschermd,
etensresten vliegen rond, de vlieg landt op de grond,
achtervolgers zet hij in zijn hemd.

Ook de hond hapt er vrolijk op los,
zijn kaken klappen dicht, de vlieg is uit zicht,
zijn gebit is de klos.

Een “no fly zone” is gewenst,
geen regering die zich er aan waagt, hoe hard de bevolking ook vraagt,
een overheid is ook begrensd.

Alleen een vlieg verbod kan ons milieu zuiveren,
hiervoor moeten wij de boer op gaan, een voortrekkers rol waar wij voor staan,
tegen winterdag zullen alle vliegen huiveren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-07-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vlieten’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.