Overheerlijk ijs eten.....

Dakoyria

Ik was op de juiste plek en in een geschikte 'mood'
IJs, in talrijke kleuren en smaken dat mij trekken doet
Ik leek wel een kind dat uit een fraaie kleurdoos moois
kiezen mag... Welke zal ik nemen, die felle? die ik zag

De verkoopster gaf nadere toelichting, bepaald niet
overbodig: smurfenijs, ijs dat smaakt als kauwgum enz.
Soms onuitsprekelijke namen Mijn keuze beperkte zich
tot absoluut vrij van room!

Even zo goed nog diverse soorten Of ik droom?
Ik houd het maar bescheiden, slechts één fikse bol
Desondanks mijn mond meer dan verrukkelijk zoet en vol
De kleur in een heel zacht oranje, de naam speelt geen rol.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Overheerlijk ijs eten.....’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.