Waterwildernis

Paul Duyvesteyn

Op de tijrivier vaart met de stroom mee een roeiboot
Rechtop gezeten, met zijn bochel tegen de wind in,
houdt hij een gewonde ijsvogel op zijn schoot
Deze veelkleurige koningsvisser ziet eruit als een jachtgodin

Met een glijvlucht over water, jagend op een glimmende vis,
is zij onoplettend tegen de gebochelde gevlogen
Die heeft haar voorzichtig opgepakt in deze waterwildernis
Hij betreurt het verlies van haar gezichtsvermogen

Doordat hij haar met zijn handen uit
de wind houdt
is verder roeien onmogelijk zo lang hij haar vasthoudt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Waterwildernis ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.