Bijeneter

Paul Duyvesteyn

Op een stekelig groenglad blad van een hulst
heeft een bijeneter zich met krachtige klauwtjes vastgeklemd
Met zijn groengeel lijfje en uitgespreide vaalblauwe vleugeltjes
loert hij op een bij die evenwichtig
zielsalleen een zwermendans in een plas suikerwater uitvoert

Even later stijgt de bij op, met robuuste vleugelbewegingen,
gevolgd door fel oranje gekleurde bijeneteroogjes
Tot bijeneterverrukking keert de bij terug,
aan de kop van een bijenzwerm

Ze cirkelen balans zoekend boven de plas
en dalen dan langzaam neer,
nemen wat gezoet water op hun pootjes en vliegen op
Een trage bij is waterstrijdend achtergebleven
De bijeneter vliegt snel en soepel op hem af
Met zijn langgerekte spitse snavel
grijpt hij de bibberende bij
en slikt hem in zijn geheel door

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bijeneter’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.