Nijvere nijlgans

Paul Duyvesteyn

Net onverwacht uit nest neergedaald
Versuft in vroege luchten verdwaald
Ongelukkig op grauw grastapijt
Met gekneusde rechterpoot ten spijt

Daar hinkt hij, de nijvere nijlgans
Statig schrijdend in bruinige glans
Zijn volle vleugels breeduit gestrekt
Met licht ochtend druppeldauw bedekt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-08-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nijvere nijlgans’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.