De zeehond

Dick Voogd

De zeehond

De zeehond
in gevecht
met een
octopus.
Een machtig gezicht,
hoe ze samen de strijd aangaan.
De octopus wordt verscheurd
in vele stukken,
de verovering,
is nabij.
Imposant hoe
de zeehond met haar prooi
worstelt.
De vangst kost wel even
tijd,
maar dan heeft ze ook
wel wat.
De natuur, soms wreed maar
verbazingwekkend.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dick Voogd (Actief sinds: 06-12-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De zeehond’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.