Een onverwachte vriend

Dora

Een viervoeter reeds op jaren
en ogen die smekend vragen
voor de zoveelste liefkozing
kan je toch geen oorlog verklaren.

Zijn snoet doet hem soms zeer
als hij bij het schoonlikken weer
deze gevoelige plek vergeet
schudt hij niesend zijn witte kop.

Voorlopig in de watten gelegd
– toegegeven dat is sterk gezegd –
komt hem beslist niets te kort
met gratis logement en ontbijt .

Zo ligt een kater hier te sluimeren
en op een oude kussen te flatteren
Als ik deze zwerver dan zo zie
wil ik hem niet meer kwijt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dora (Actief sinds: 04-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een onverwachte vriend’ van Dora zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.