Het ware Licht

Petra Groeneveld

Wij gaan niet liegen en bedriegen
en dingen niet verbloemen Heer.
Want elke leugen komt naar boven
die zijn niet tot tot Uw roem en eer.

Het ware Licht doorzoekt de harten
en schijnt Heer in de duisternis.
Wij mogen U o Heer niet tarten
Heer schenkt U toch vergiffenis.

U wilt Heer dat wij knieën buigen
voor al de daden aangedaan
aan slachtoffers die wij aftuigden
met moeite door het leven gaan.

Zo wilt U Heer het ware leven
geen valse schijn kan blijvend zijn.
Ook al hebben wij daders vergeven
zult U de slachtoffers bijstaan.

Dan zullen wij van U getuigen
en geven U de roem en eer.
Dat daders zo de knieën buigen
bidden,vergeeft U ons Heer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het ware Licht’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.