INLOGGEN
«»

Mysterieuze bossferen

Wandelend in je eentje door het bos
Daar waar naaldbomen bewegen
Mysterieuze sferen die je zocht
Wind heeft z’n kracht afgegeven

Boomkruinen wiegend door de lucht
Menig hoorbare krakende zucht
Takken die heen en weer bewegen
Dode takken op de grond gelegen

Wind huilt door de kruinen heen
Gevoelsmatig gaat het door merg en been
Niemand die je in het bos vergezelt
Het gevoel beknelt

De wind jakkert er maar door
Versnelde stappen afleesbaar van een vossenspoor
Dennennaalden afgerukt
Een schuine stam die tegen een andere stam aan drukt

De wind zal bomen werpen
Je hoort het kraken en het snerpen
Je bent al over menig liggende stam gestapt
Eindelijk thuis, afgeknapt

Roel van Ekeris©


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mysterieuze bossferen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.