Nieuwe vijand

Trijan

De gelederen worden gesloten,
corona verschillen worden begraven, tijd om te laven,
ons afweersysteem wordt in beton gegoten.

De nieuwe vijand is fysiek,
virussen vallen de netwerken aan, gehackt buitenspel staan,
demagogie is de retoriek.

Het westen staat achter Oekraïne,
voor velen een onbekend land, toch voelen wij een band,
omdat zij democratie verdienen,

De wereldleiders halen alles uit de kast,
oorlog is om wapensystemen te testen, vluchtelingen te huisvesten,
Rusland gaat door tot de laatste Roebel is verbrast.

Een bom onder het machtsevenwicht,
banken hebben straks geen tegoed, verdeel en heers de Poet,
in de kern koppig op het westen gericht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-03-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Nieuwe vijand’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.